Täydellinen tietoisuus, eheyttävä anteeksianto

Lapseni piti tehdä kesän aikana osittainen kasvisto, mutta sitten raukka oli unohtanut kesän kiireissä ja touhotuksissa koko asian.

Yhdessä sitten menimme yksi ilta metsään seikkailemaan. Minulla paljasjalkakengät jalassa, koirat mukana ja molemmilla juomapullot koska oli melkoisen lämmin. Yhdessä siellä keskityimme ainoastaan luontoon, sen kauneuteen, eläimiin ja siihen miten koirat nauttivat kun saivat nuuskutella kerrankin ihan rauhassa. Kyykimme kivien luona ja ihmettelimme miten paljon onkaan sammal-lajeja. Kuvasimme kukkien lehtiä kuitenkin keskittyen vihreään ympäristöön. Nauroimme, hyppelimme kivillä, kahlasimme rannassa, istuimme kivellä, varjelimme kasveja, tarkkailimme sammakon matkaa, ihastelimme perhosten kauneutta. Meillä oli hauskaa, emmekä miettineet mitään muuta kuin sitä hetkeä ja sen hetken tuomaa kauneutta ja rauhaa. Alkoi olla viileä ja vilkaisin kelloa, olimme olleet reissussa lähes kaksi tuntia huomaamatta ajankulkua lainkaan. Olimme onnellisia.

Yöllä tuli kova ukkonen, joka säikäytti lapsen ja koirat ja kaikki säntäsivät sänkyyni. En voi sanoin kuvailla sitä onnellisuuden tunnetta kun silittelin perheeni uneen rauhakseen puhellen että meillä ei ole mitään hätää ja pärjäämme varmasti nyt ja tulevassa.

Sinä yönä nukuin ensimmäistä kertaa vuosiin kunnolla. Leposykkeeni laski 52bpm, jolla tasolla se ei ole ollut mieheni kuoleman jälkeen. Aamulla palautumisindeksini oli kunnossa ja aamulenkillä hikoilin ensimmäistä kertaa pitkään aikaan, sain sykkeeni nousemaan ja elimistöni vastaamaan siihen. Pysyin olemaan lenkillä ilman avaavaa suihketta.

Kun lapsi lähti kouluun, minä menin takaisin metsään aivan yksin. Istuin kivellä ja annoin itkun tulla. Tajusin antavani viimein itselleni anteeksi sen että en ollut paikalla kun mieheni kuoli, sen, että en tajunnut mikä on vialla tai sen etten päässyt häntä hyvästelemään. Annoin myös hänelle anteeksi sen että jätti meidät yksin. Toivotin hänelle hyvää matkaa seuraavaan ja sanoin että me pärjäämme nyt kyllä ja tunsin kuinka jollain tapaa puhdistuin yksin siellä metsässä, samassa kohtaa missä edellisenä iltana olimme nauraneet lapseni kanssa yhdessä kivillä hyppien.

En tiedä onko tämä alku johonkin parempaan mutta oloni on voimakkaampi ja toivoni vahvempi.

Ensi viikolla on lääkäri, toivon, että hän toteaa saman.

Tekijä: PAHmutsi - harvinaisesti sairas

pahmutsi@gmail.com

Jätä kommentti